Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. kapitola - Seznámení

14. 3. 2007

Ach jo. Pomyslel jsem si, když do ,,mého" pokoje vešla ta dívka v divném ustrojení. Konec mého poklidného života, Nombre de Dios, co to povídám, jak života?

Vždyť můj život skončil už před 150-ti lety v tomhle pokoji, kde mě zabil milenec mé snoubenky a sestřenice Maríi. Celých 150 let tu vysedávám a užívám si klid a pohled na moře při západu či východu slunce.

Ze všeho nejvíc mám rád, když do pokoje se vleje studená slaná mlha. Sice už nějaký pátek necítím, ale to je jedno. Tenhle pohled na moře mě nikdy nepřestal udivovat. Ale teď toho měl být konec.

Vlastně tu můžu být, vždyť mě nevidí (alespoň jsem si to myslel) ...

Ta dívka mluvila se svojí matkou o nějakém ,,novém začátku". Když se ale za tou ženou zavřely dveře, stalo se něco, co jsem nečekal.

,,Tak fajn," otočila se, ,,Co tady, sakra, chceš?"

Nombre de Dios! Co - co - ona mě vidí? Prní po 150-ti letech a někdo mě vidí a slyší? NECHÁPU? Jak to?

Konečně člověk, se kterým si můžu popovídat, alespoň jsem si to myslel.

Začala mluvit, přesně si ale nepamatuji, co, spíš jsem jen nevěřícně zíral. Když skončila tu svou řeč o tom, co tu dělám, jak dlouho tu budu a že tohle je její pokoj, tak abych vysmahnul.

,,Ty mě vidíš? Ale jak je to možné? Nechápu ..." řekl jsem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Odpověď pro Yanniesse

(Autor: Veronika, 13. 11. 2008 20:03)

Ne nenaštvala jen nemám tu knížku podle, které bych to přepisovala.. poslední doubou je strašně málo času, ale udělám co budu moct, abych to dopsala. tskže díkec a papik

Hej, Verčo,

(Yanniesse, 22. 5. 2007 18:14)

proč nepokračuješ? Je to opravdu nádhera. Doufám, že ses nenaštvala za to, co jsem napsala? To nebylo myšleno ve zlém. Mě samotnou by zajímalo, co si Jesse myslí a věřím, že nejsem sama. Navíc tvůj styl je takový jaký si k němu představuji (i když je to jenom můj názor, asi..). Susannah je holka od rány a proto se pro ní spíše hodí slangové vyjadřování a Jesse je jiný (hmmm.... fantastický....). Byla bych opravdu moc ráda, kdybys pokračovala.

pěkný

(martinka, 20. 5. 2007 17:29)

hezký pisej dál

Dotázeček....

(Yanniesse, 14. 5. 2007 8:17)

Proč nepokračuješ, moc se mi to líbilo. Sice je pravda, že někdu může namítnout, že je to jako Stmívání z Edwardova pohledu, ale mě se líbí. K tomu opravdu moc hezky se to čte. Byla by škoda v tom nepokračovat.